czwartek, 12 czerwca 2014

Gotowanie w AfreeKANIE! - przepisy na lekkie, świeże i orzeźwiające potrawy z owoców leśnych!

Restauracja AfreeKANA w budynku Centrum Edukacji i Wychowania Młodzieży KANA, przy ulicy Legionów 10 w Sosnowcu /www.kana.sosnowiec.pl/ zaprasza na czerwcowe spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu pn. „Gotowanie w AfreeKANIE”. We wtorek, 17 czerwca o godz. 18.00 uczestnicy warsztatów poznają przepisy na lekkie, świeże i orzeźwiające potrawy z owoców leśnych!

W zależności od pogody i nasłonecznienia, sezon na borówki, jagody, jeżyny, maliny i poziomki trwa od połowy czerwca do końca września. Owoce leśne kuszą nas swoim wyglądem i zapachem, ale przede wszystkim są one nieocenionym źródłem witamin, minerałów, błonnika i najsilniejszych przeciwutleniaczy.

Każdy, kto 17 czerwca o godz. 18.00 odwiedzi restaurację w budynku KANY skosztuje przygotowane potrawy, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.

Ponieważ projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem, liczba miejsc na pokaz kulinarny jest ograniczona.
Wstęp i udział bezpłatny!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz