poniedziałek, 28 lipca 2014

Wakacyjne grillowanie w Parku Środula

Już 23 sierpnia w Parku Środula w Sosnowcu, odbędzie się WAKACYJNE GRILLOWANIE. Podczas trwania imprezy zostanie rozegrany konkurs na najlepszą potrawę z grilla.

Aby wziąć udział w konkursie należy przynieść ze sobą grill oraz produkty do grillowania i wypełnić zgłoszenie przed rozpoczęciem konkursu. W tym konkursie mogą brać udział zawodnicy indywidulani i drużyny (drużyna może liczyć do 6 uczestników) zarówno amatorzy jak i zawodowi kucharze. Szczegóły w regulaminie konkursu - KLIKNIJ TUTAJ

Organizatorzy przygotowali wiele nagród, które przyznane zostaną przez profesjonalne Jury w składzie: Przewodniczącym Jury będzie młody, utalentowany i uznany w kulinarnym świecie szef kuchni Tomasz JAKUBIAK. Jest kucharzem i dziennikarzem kulinarnym. Wcześniej był szefem kuchni w wielu znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach. Od wielu lat związany z telewizją śniadaniową („Dzień Dobry TVN”, „Pytanie na śniadanie”), w której promuje proste i zdrowe produkty. W 2011 roku został gospodarzem popularnego programu „Jakubiak w sezonie” w telewizji kuchnia+. W programie, który doczekał się już czwartej serii odcinków, Tomek przekonuje do korzystania z rodzimych, sezonowych produktów, a także odwiedza polskich rolników i hodowców. Aleksandra CZAPLA-OSLISLO - od ponad 7 lat pisze recenzje kulinarne do katowickiej „Gazety Wyborczej”, z wykształcenia kulturoznawczyni, która najmilej wspomina studiowanie historii jedzenia i obyczajów przy stole. Sama jada najczęściej na mieście i nie ma wiele czasu na gotowanie. Obok pracy dziennikarskiej prowadzi zajęcia ze studentami oraz jest w zespole realizującym unijny projekt Design Silesia. Obecnie jest w trakcie publikacji własnego bloga pod nazwą „Ostryga” na temat spraw kulinarnych Śląska, Zagłębia i... całej reszty świata. Uczestniczka wielu gremiów jurorskich podczas kulinarnych konkursów. Jest jurorem Wakacyjnego Grillowania od pierwszej edycji. Kolejnym członkiem Jury będzie Przemysław BŁASZCZYK - szef kuchni i właściciel Manana Bistro & Wine Bar w Chorzowie, uczestnik programu kulinarnego TOP CHEF. Urodził się w Sosnowcu latem 1981 roku - dziś znany jest ze swoich autorskich, niebanalnych, dla nieobytych czasem kontrowersyjnych potraw w małym chorzowskim bistro.
Konkurs grillowania i pokazy kulinarne odbywać się będą w „strefie smaku”, ale to nie koniec atrakcji, gdyż czekać będzie jeszcze „strefa muzyki” i tutaj również będzie się działo…

Na scenie pomiędzy pokazami kulinarnymi i opowieściami naszych Gości towarzyszyć nam będzie muzyka prezentowana przez DJa od wielu lat związanego z Radiem Złote Przeboje oraz Radiem Piekary. Muzyczne bloki przygotowane przez DJa będą dostosowane do panującego nastroju wspólnego biesiadowania. Muzyka będzie również ilustracją do wszystkich wydarzeń mających miejsce na scenie. Do poprowadzenia Wakacyjnego Grillowania 2014 zaprosiliśmy wybitnego polskiego aktora, niezwykłego showmana, amatora kucharza, który wielokrotnie prowadził pokazy kulinarne i staje się to jego kolejną pasją - Piotra CYRWUSA.
Muzyczną Gwiazdą wieczoru będzie zespół… DWIE KORONY
DWIE KORONY - Najlepszy zespół grający przeboje jednego z liderów zespołu „Czerwone Gitary” i „Trzy Korony” - Krzysztofa Klenczona. Zespół Dwie Korony tworzą zawodowi muzycy którzy w swojej karierze wydali autorskie płyty i występowali na prestiżowych festiwalach. Grając przeboje Krzysztofa Klenczona nie liczą na tani poklask, lecz łączy ich autentyczna miłość do minionych lat 60-70 i 80. Zespół przez dziesięć lat swojej obecności na estradzie zagrał setki koncertów w kraju, odbył trasy koncertowe dla Polonii za granicą, nagrał kilka teledysków emitowanych w TVP 3, Polsat 2, TV 4.
 


23 sierpnia od godz. 14.00 - Park Środula - ul. 3 Maja, Sosnowiec

STREFA SMAKU
Program
14.00 rejestracja uczestników konkursu na najlepszą potrawę z grilla
16.00 spotkanie uczestników konkursu z członkami Jury - Aleksandrą CZAPLA-OSLISLO, Przemkiem BŁASZCZYKIEM i Tomaszem JAKUBIKIEM - rozpoczęcie konkursu na najlepszą potrawę z grilla
18.00 zaproszenie uczestników do „strefy muzyki” na pokaz grillowania w wykonaniu Tomasza JAKUBIKA i współpracowników
19.30 ocena uczestników konkursu przez Jury
20.00 zakończenie konkursu, ogłoszenie wyników i zaproszenie do „strefy muzyki” na rozdanie nagród
22.00 zakończenie
 

STREFA MUZYKI
Program
16.00 rozpoczęcie imprezy - prowadzący Piotr CYRWUS
16.10 przedstawienie członków Jury - Aleksandry CZAPLA-OSLISLO, Przemka BŁASZCZYKA i Tomasza JAKUBIKA - konkurs na najlepszą potrawę z grilla
16.15 DJ prezentuje muzykę, a Piotr CYRWUS prowadzi rozmowy i konkursy na scenie
17.30 „kulinarny konkurs z przymrużeniem oka”
18.00 pokaz grillowania w wykonaniu Tomasza JAKUBIKA i współpracowników
19.30 muzyczny konkurs „co jest grane”
20.00 wręczenie nagród przez Jury z udziałem władz samorządowych
20.30 koncert DWIE KORONY
22.00 zakończenie

*realizacja może odbiegać od założonego planu, bo jest uzależniona od ilości zgłoszonych drużyn, warunków atmosferycznych i innych czynników

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz