Restauracja AfreeKANA w budynku Centrum Edukacji i Wychowania
Młodzieży KANA, przy ulicy Legionów 10 w Sosnowcu
/www.kana.sosnowiec.pl/ zaprasza na marcowe spotkanie miłośników kuchni w
ramach projektu pn. „Gotowanie w AfreeKANIE”. We wtorek, 18 marca o godz. 18.00
uczestnicy wieczoru kulinarnego poznają dania w zieleni, zwiastujące
zbliżającą się wiosnę.
Mimo, że tegoroczna zima nie dała się nam we znaki, trudno nie cieszyć
się z dłuższych, cieplejszych i słonecznych dni. Wiosna rozkwita na
naszych oczach, niosąc ze sobą zapowiedź wiosennych porządków i
odświeżenia garderoby. Również w kuchni zaczynają królować zmiany.
Rozgrzewające i kaloryczne potrawy ustępują miejsca lekkim, świeżym i
warzywnym daniom.
" Wiosna bowiem nieodparcie kojarzy się z lekkością i wszechobecną
zielenią – delikatną, żywą i przywodzącą na myśl młode zioła, zarówno te
wyhodowane we własnym ogródku czy na balkonie, jak również dziko
rosnące, świetne do kulinarnych eksperymentów. Prym w tym zakresie
wiedzie młoda pokrzywa i czosnek niedźwiedzi – opowiada Barbara
Surmacz-Dobrowolska, prowadząca projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” i
dodaje:
- Wiosna to kiełki, szczypiorek, sałata, to młody groszek cukrowy,
świeży szpinak i szczaw, a wszystko zielone. Taka właśnie kuchnia –
zielona i radosna", zagości w najbliższy wtorek w AfreeKANIE.
Każdy, kto 18 marca o godz. 18.00 odwiedzi
restaurację w budynku KANY skosztuje potraw, zwiastujących wiosnę, a
także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do
kolekcjonowania.
Ponieważ projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” cieszy się bardzo dużym
zainteresowaniem, liczba miejsc na pokaz kulinarny jest ograniczona.
Wstęp i udział nieodpłatny!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz